Hurma tanesinde 1 – 1.5 gr lif ve 160 – 170 mg potasyum, yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum vardır. Ayrıca hurma vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir.
Hurma, yapısındaki lifler sayesinde, başta hazımsızlık olmak üzere birçok sindirim sistemi problemlerine karşı etkilidir. Ayrıca iştahsızlık, mide bulantısı, zayıflık, kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı mükemmel bir koruyucudur.
Hurmanın içinde bulunan demir minerali, kansızlığa karşı oldukça etkilidir.
Hücre yaşlanmasına karşı koruyucu bir etkisi vardır ve erken yaşlanmayı önler.
Aç karnına tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Vücutta ki kötü huylu kolesterolü düşürür.
Hurma kadar hurma çekirdeği de oldukça faydalıdır. Bunlar; Kadın hastalıklarının tedavilerinde destekleyici olarak kullanılır.
Hurmanın çekirdeği özellikle gıcık şeklindeki öksürüklerde etkili olarak rahatlamaya yardımcı olur.
Karaciğer dostu olduğu bilinir ve vücut için zararlı olan toksinlerin atımını destekler.
Hurma çekirdeğini hazırladığınız kahveye karıştırıp içerseniz midenizde oluşan ve rahatsızlık veren şişliğin dağılmasını sağlar.